gerb ministry
Russian
Русский
English
English
French
Français
Spanish
Español
German
Deutsch
Italian
Italiano
Portuguese
Português
український
Україн
Kazakh
Қазақша
Chinese
中文
Arabic
ﺔﻴﺑﺮﻌﻟا
Mongolian
Mонгол
Vietnamese
Tiếng Việt
Moldavian
Moldov
Romanian
Română
Türkçe
Türkçe
Главная страница О проекте Карта портала Полезные ссылки Авторизация
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30


Порядок оформлення та продовження Російської візи

Версия для печати

 

Для в'їзду в Російську Федерацію іноземний громадянин повинен пред'явити дійсний документ, що засвідчує особу і що визнається Російською Федерацією в цій якості, і візу, якщо інший порядок в'їзду в Російську Федерацію не встановлений міжнародним договором.

Порядок і умови оформлення і видачі візи, продовження терміну її дії, відновлення її у випадку втрати, а також порядок анулювання, встановлений постановою Уряду Російської Федерації від 9 червня 2003 р. N 335 (у відповідності з постановою Уряду Російської Федерації від 27 лютого 2010 р. N 98 "Про внесення змін до Положення про встановлення форми візи, порядку та умов її оформлення і видачі, продовження строку її дії, відновлення її у випадку втрати, а також порядку анулювання візи")

Для оформлення візи іноземному громадянину необхідно звернутися в дипломатичне представництво або консульську установу Російської Федерації особисто або через свого належним чином уповноваженого представника та подати такі документи:

  • дійсний документ, що засвідчує особу і що визнається в цій якості Російською Федерацією;
  • заповнену візову анкету з однією фотографією;
  • фотографію розміром 3 × 4 см;
  • поліс медичного страхування, якщо інше не передбачено міжнародними договорами Російської Федерації;
  • у випадку, якщо іноземний громадянин клопоче про видачу візи на термін більше трьох місяців, він повинен додатково представити сертифікат про відсутність ВІЛ-інфекції.

Розмір консульського збору, що стягується за оформлення російської візи, визначається на умовах взаємності. Для громадян Європейського союзу збір за оформлення візи становить 35 євро, а в разі термінового оформлення візи (не більше трьох діб) він збільшується в два рази.

Для отримання візи необхідно мати запрошення на в'їзд в Російську Федерацію, яке оформлюється у підрозділах Федеральної міграційної служби. З клопотанням про оформлення запрошення можуть звернутися органи місцевого самоврядування, юридичні особи, а також громадянин Російської Федерації, а також іноземний громадянин або особа без громадянства, що проживають в Російській Федерації.

На підставі запрошень, що оформлюються підрозділами Федеральної міграційної служби, видаються звичайні візи наступних видів:

  • приватні;
  • ділові;
  • гуманітарні;
  • навчальні;
  • робочі.

В залежності від кількості дозволених в'їздів - виїздів візи можуть бути однократними, дворазовими і багаторазовими.

Іноземному громадянинові, якому дозволений в'їзд на територію Російської Федерації, для тимчасового проживання на підставі рішення територіального органу Федеральної міграційної служби дипломатичним представництвом чи консульською установою Російської Федерації видається віза тимчасово проживаючої особи строком на 4 місяці, яка продовжується територіальним органом Федеральної міграційної служби за місцем постановки на міграційний облік за місцем проживання іноземного громадянина шляхом видачі багаторазової візи на термін дії дозволу на тимчасове проживання; іноземному громадянинові, який отримав дозвіл на тимчасове проживання в період його тимчасового перебування на території Російської Федерації, територіальним органом ФМС Росії і видається багаторазова віза тимчасово проживаючої особи на термін дії дозволу на тимчасове проживання.

Необхідно знати, що фактична мета в'їзду іноземного громадянина в Російську Федерацію повинна відповідати виду виданої йому візи.

Іноземний громадянин при в'їзді в Російську Федерацію заповнює міграційну карту, вказує в ній відомості, що містяться у візі, а після прибуття до місця призначення на території Російської Федерації пред'являє наявні документи приймаючій стороні для постановки на міграційний облік.

Термін перебування іноземного громадянина в Російській Федерації визначається терміном дії виданої йому візи.

Іноземний громадянин зобов'язаний виїхати з Російської Федерації після закінчення дозволеного терміну перебування. Для продовження терміну дії візи та терміну перебування необхідно звернутися до органів міграційної служби заздалегідь, до закінчення вищевказаного терміну.

При цьому іноземні громадяни, які прибули в Російську Федерацію по багаторазових ділових або по багаторазових гуманітарних річних візах, можуть перебувати в Російській Федерації сумарно не більше 90 днів протягом кожного періоду в 180 днів.

У разі необхідності виїзду іноземного громадянина з території Російської Федерації, продовження терміну дії візи здійснюється представництвом Міністерства закордонних справ Російської Федерації, що знаходиться в межах прикордонної території (в тому числі і пункті пропуску через державний кордон), або прикордонним органом - не більше ніж на 3 дні.

У всіх інших випадках продовження терміну дії звичайної візи належить до компетенції Федеральної міграційної служби або її територіальних органів.
Термін дії візи може бути подовжено до 10 днів за умови, що сумарний термін перебування іноземного громадянина в Російській Федерації не перевищує 90 днів протягом кожного періоду в 180 днів.

За наявності обставин гуманітарного характеру (необхідність екстреного лікування, важка хвороба або смерть близького родича, що проживає в Російській Федерації) наявна віза може бути продовжена на строк, необхідний для прийняття обумовлених обставинами, що склалися, заходів та виїзду іноземного громадянина з Російської Федерації (при наданні документа, що підтверджує наявність даних обставин).

У разі виникнення обставин непереборної сили (надзвичайні та невідворотні за даних умов обставини), а також явищ стихійного характеру віза також може бути продовжена на строк, необхідний для виїзду з Російської Федерації.

Продовження терміну дії візи здійснюється зазначеними вище державними органами за місцем постановки іноземного громадянина на міграційний облік за місцем перебування, або за місцем його фактичного перебування, або в пункті пропуску через Державний кордон Російської Федерації на підставі письмової заяви іноземного громадянина та клопотання організації чи фізичної особи, що її запросила, а також документів, що підтверджують необхідність такого продовження.

Іноземний громадянин, який перебуває на території Російської Федерації за річною багаторазовою робочою або навчальною візою, може безперервно перебувати в Росії протягом усього терміну дії зазначених віз.

Іноземний громадянин, за наявності обставин, що є підставою для продовження візи, особисто звертається до територіального органу Федеральної міграційної служби до закінчення терміну дії наявної візи із заявою про її продовження. Одночасно із заявою подається дійсний документ, що засвідчує особу іноземного громадянина, відривна частина повідомлення про прибуття його в місце перебування, додається клопотання організації, що запросила, або громадянина, дві фотокартки розміром 3 × 4 см і квитанція про сплату державного мита.

Розмір державного мита за продовження візи встановлено Податковим кодексом Російської Федерації і в залежності від кратності візи становить від 300 до 400 рублів. На умовах взаємності і відповідно до міжнародних договорів окремі категорії іноземних громадян звільнені від сплати державного мита за продовження візи. В даний час це правило поширюється на громадян Європейського союзу.

Строк розгляду заяв про продовження візи не може перевищувати 20 днів.

Іноземний громадянин, що не залишив територію Російської Федерації після закінчення терміну дії візи або не звернувся за її продовженням, може бути притягнутий до адміністративної відповідальності (штраф від 2000 до 5000 руб.) аж до видворення за межі Російської Федерації та подальшого закриття в'їзду в Російську Федерацію на 5 років.

При будь-якому використанні матеріалів сайту активне гіперпосилання обов'язкове
Всі матеріали захищені законом про авторське право HTML-код посилання
<a href="">Порядок оформлення та продовження Російської візи</a>
Пошук


Важливе
Посилання
Нове
© 2013 Міністерство освіти і науки Російської Федерації
При використанні матеріалів сайту посилання на «Російське освіта для іноземних громадян» і повідомлення адміністратора обов'язкові